ro9ro9 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Podaje przepis na moja ulubioną sałatkę. Składniki: - paczka paluszków surimi - jeden ogórek szklarniowy (ten długi) - pęczek koperku - majonez - ilość wg uznania - jedna zupka chińska ( najlepiej o smaku krabowym lub krewetkowym ) Do miski wsypujemy pokruszony makaron z zupki chińskiej oraz przyprawy z zupki. Następnie trzemy ogórek na tarce prosto do miski - woda z ogórka spowoduje że makaron spęcznieje. Rozmrażamy paluszki surimi - np za pomocą mikrofali. Kroimi w kosteczki i dodajemy do reszty. Siekamy koperek - nie żałujcie kopru, musi być go sporo. Następnie dodajemy majonez aby wszystko się połączyło. WAŻNE !!! - sałatka musi postać przynajmniej 3 godzinki w lodówce - na świeżo nie jest taka dobra. Dopiero jak makaron troche spęcznieje i smaki się przejdą to jest wypas. Sałatka należy raczej do tych "bardziej mdłych" - ale ja bardzo ją lubie - super smak ! POLECAM szczególnie dla osób które lubią owoce morza. Jak ktoś lubi to mozna dodać oliwki zielone do załatki. Cytuj
Gość Lilia108 Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Ja jakoś nie mam przekonania do zupek chińskich w sałatkach, ale niestety świetnie smakuja... Cytuj
Uzytkownik1 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Ja mam przepis na szybka sałatko-przekąskę. Potrzebne są do niej paluszki krabowe( można kupić mrożone na wagę) do tego seler i majonez. Paluszki i selera kroimy w bardzo drobna kosteczkę mieszamy z majonezem i podajemy z krakersami. Mmmm palce lizać. Można ją jeść jak sałatkę z talerzyka i zgryzać krakersem, jednak lepiej smakuje krakers nią posmarowany. Polecam każdemu Edytowane 23 Grudnia 2012 przez Uzytkownik1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.