kaziu91 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam użytkowników :) Planuję mojej dziewczynie zrobić mały, symboliczny torcik urodzinowy...w kształcie zęba :) (studentka stomatologii). Potrzebuję wszelkich porad, które pomogą mi przez to przebrnąć m.in jak zrobić formę, z czego najlepiej jest go zrobić i inne porady bardziej doświadczonych :) Tort nie ma być jakimś super wyszukanym kulinarnym specjałem, prosty-może być zwykły śmietankowy na biszkopcie :) Za wszelkie porady serdecznie dziękuję ;) Przykład: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
krowusia Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o formę to najprostsze rozwiązanie, pieczesz ciasto w formie prostokątnej dużej i normalnie przekładasz kremem, następnie mocno schładzasz tort i wycinasz dowolny kształt - rzeźbisz. I jeszcze moja rada jeśli chodzi o lukier plastyczny, żeby go dobrze przykleić do ciasta i żeby się nie rozpuszczał od bitej śmietany (jeśli na bazie śmietany zrobisz krem) wierzch ciasta przełóż odrobiną kremu maślanego i dopiero na niego połóż masę plastyczną. Cytuj
krzaczun Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Witajcie, jutro właśnie "tworzę" ten tort, jeżeli się uda to chętnie podzielę się wszystkimi informacjami ;) Pozdrawiam słodko ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi