Gość wojtek22 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Ja ostatnio natrafiłem na super sałatkę, nosi ona nazwę sałatka litewska. Jest to przekłądaniec - 5 jajek - puszka tuńczyka - cebula - 20g masła - majonez - 100g żółtego sera Gotujemy jaja na twardo i oddzielamy żółtko od białka. Ścieramy na tarce o dużch oczkach białaka i układamy na talerzu. Na to ścieramy ser na drobnej tarce. Układamy połowę tuńczyka. Na całość rozsmarowywujemy majonez. Siekamy drobno cebulę i ścieramy masło i dajemy jto na góre, dodajemy drugą połowę tuńczyka i znowu rozsmarowywyujemy majonez. Na wierzch ścieramy na drobnej tarce żółtka jaj. Można jeść od razu. Dla mnie pychotka. Cytuj
AnnaK Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Sałatka w najbliższym czasie do zrobienia. Tuńczyk w oleju czy w sosie własnym? Pozdrawiam :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Robiłam kiedyś podobną sałatkę (przepis też był z naszego forum) - pyszna była polecam :) Jeśli liczysz kalorie, to polecam tuńczyka w sosie własnym, a jeśli nie to w oleju. Cytuj
ro9ro9 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Ja wole tuczyka w sosie własnym, ten olej nie potrzebny :D Cytuj
Polinezja Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 brzmi pysznie, chętnie ją przetestuje jako jutrzejszą przekąskę do pracy :) Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Proszę bardzo, mam nadzieję, że będzie smakowała - życzę smacznego :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi