Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla smakoszy ostrych marynat. 2,5 kg obranej i wypestkowanej cukini (młoda może być ze skórką) 4 łyżki soli 2 główki czosnku 3 płaskie łyżeczki chili 30 dag cukru 1,5 szklanki octu 10% olej Cukinię pokroić w dużą kostkę, posypać solą, wymieszać i odstawić na 2 godz. Odlać sok (nie odsączać na sicie), posypać chili i drobno posiekanym czosnkiem, wymieszać. Do każdego słoika wlać łyżeczkę od kawy oleju, włożyć cukinię. Zagotować ocet z cukrem i gorącym zalać cukinię. Pasteryzować 10 minut. post-7505-0-82094100-1343487377_thumb.jp Moja cukinia już na piwnicznej półce.

  • Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jako dodatek do drugiego dania, a ostatnio podałam taką cukinię jako dodatek do kiełbaski, steków i szaszłyków z grilla - też pycha :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.