AnnaK Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Dla smakoszy ostrych marynat. 2,5 kg obranej i wypestkowanej cukini (młoda może być ze skórką) 4 łyżki soli 2 główki czosnku 3 płaskie łyżeczki chili 30 dag cukru 1,5 szklanki octu 10% olej Cukinię pokroić w dużą kostkę, posypać solą, wymieszać i odstawić na 2 godz. Odlać sok (nie odsączać na sicie), posypać chili i drobno posiekanym czosnkiem, wymieszać. Do każdego słoika wlać łyżeczkę od kawy oleju, włożyć cukinię. Zagotować ocet z cukrem i gorącym zalać cukinię. Pasteryzować 10 minut. Moja cukinia już na piwnicznej półce. 1 Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 Dzięki Aniu :) za kolejny przepis do wypróbowania, jak tylko będę miała cukinie to z niego skorzystam 🙂 1 Cytuj
ewaklos2 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 super a jak ja później podajecie? Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Jako dodatek do drugiego dania, a ostatnio podałam taką cukinię jako dodatek do kiełbaski, steków i szaszłyków z grilla - też pycha :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.