Dorunia Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Sporo grzybków nazbierałaś Aniu,a jakie ładniutkie :) Ja w tym roku też już troszkę znalazłam,nawet dzisiaj suszę napchaną suszarkę :) Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 WoW! Piękny widok, tyle apetycznych grzybków - mniam :grin: ...a u nas jeszcze grzybków nie ma... Cytuj
AnnaK Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 U nas jest bardzo dużo grzybów. Zapraszam na grzybobranie :biggrin: . Cytuj
figiel Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 OO, przeoczyłam te grzyby !! ale ładniutkie - czy zdrowe ? , bo u nas jest prawie wszystko robaczywe narazie. W jakim lesie rosną te okazy ? bo widzę ,że mają jaśniejsze kapelusze niż tu . Narazie nie ma potężnego wysypu , mimo ciepłej i mokrej pogody . Cytuj
AnnaK Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Rosną w lasach duninowskich koło Płocka. Z całego kosza borowików może połowa była zdrowa. Nawet malutkie miały robaki. Natomiast podgrzybki były zdrowe. Cytuj
figiel Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 🙂Myślałam o rodzaju lasu-czyli liściasty , iglasty ;) ... bo u nas są lasy liściaste dębowo-bukowe i dlatego pewnie prawdziwki mają ciemnie kapelusze . A grzybów nawet na lekarstwo nie ma u nas :( Cytuj
AnnaK Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Borowiki są z niskiego lasu sosnowego, a podgrzybki z wysokiego. Cytuj
figiel Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 A u nas nadal ubogo z grzybami :(...dużo pada jest ciepło ,ale ciężko cokolwiek znależć . Cytuj
Dorunia Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 U nas od około 2 tygodni wysyp grzybków,nawet u nas na działce sporo zebraliśmy :) Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Ojej! Doruniu to ja przyjeżdżam :biggrin: bo u nas w lasach cisza, nic nie ma - susza i zimno, więc grzyby nie rosną :neutral: Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zapraszam...starczy dla wszystkich :) Cytuj
figiel Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 U nas także słabo z grzybami .Był mini-wysyp ,ale szybko sie skończył . Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dzięki Doruniu :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi