Dorunia Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Rodzice nazbierali dzisiaj 2 wielkie wiadra grzybków i wzięłam je do domu do suszenia...będzie chyba ze 4 suszarki do nastawienia :) Cytuj
Beella Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Też dziś byłam na grzybkach w tych samych okolicach co AnnaK w lasach duninowskich w miejscowości Lipianki,grzybków sporo same koźlarki,kilka podgrzybków.Niestety fotki nie wstawię ponieważ jest na niej również mój mąż i się nie zgodził :angry:. Cytuj
AnnaK Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Dzisiejsze grzybobranie. na pocieszenie zdrowy prawdziwek Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Piękne grzybki Aniu :) Ja też byłam wczoraj na grzybkach, widziałam też ładne muchomory i własnie żałowałam, że nie zabrałam aparatu... chodziłam 2 godziny po lesie i znalazłam 4 szare kozaki Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 A u nas na działce wczoraj rano tata znalazł 26 pięknych koźlaczków z grubym ogonkiem :) Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 O! Fajnie 🙂 A u na pod modrzewiem rosły sobie takie grzybki, czy ktoś wie co to może być? Mam pewne podejrzenia, ale chciałam się upewnić :blush: Cytuj
AnnaK Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Wygląda mi na jakiegoś maślaka. Może maślak dęty. Figiel na pewno rozpozna. Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Dzięki Aniu, też wyczytałam że to pewien rodzaj maślaka, ususzyłam je, również pozdrawiam :) Cytuj
figiel Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Ja nie spotkałam takich grzybów . Góra trochę podobna do łuskwiaka . Myślę ,że dobrze rozpoznałyście . Ja używam tylko te tradycyjne :) Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Ja znalazłam, że jest to maślak lepki. Ja też zbieram tradycyjne grzyby. W tamtym roku znalazłam 4 duże maślaki pod tym starym modrzewiem, ale były już robaczywe, a w tym roku urosło bardzo dużo grzybków, ale trochę innych niż tradycyjne maślaki, i pewne osoba, która od lat zbiera grzyby zapytała dlaczego nie zerwiemy sobie tych maślaków, przecież one są jadalne, i wtedy zaczęliśmy się interesować co to za grzyby... ;) Cytuj
figiel Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Taki koźlaczek czekał dzisiaj na mnie ;-) Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 WoW! jaki duży, ile ważył? Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Piękny koźlaczek Figielku...ja z mężem nazbieraliśmy dzisiaj pełny duży kosz podgrzybków z czarnym aksamitnym łepkiem :) Cytuj
figiel Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Kozaczek ważył 37 deko , jest w suszarce :) ... U nas narazie cisza z podgrzybkami . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi