figiel Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Jak sie obrobię , to chcę wyskaoczyć do lasu , zobaczyć czy coś urosło. Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Mama wczoraj była to znalazła trochę opieniek,a dzisiaj podgrzybki...nie za wiele bo około20 sztuk,ale zawsze to już coś prawda :) Cytuj
figiel Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Ja wczoraj znalażłam jeszcze prawdziwki -7 sztuk .A opieniek rośnie dość sporo , młodych , ładnych . Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 U mnie już sezon grzybowy zaczęty około 2 tygodni temu...nawet na działce pod brzozami było kilka koźlarzy zwykłych i czerwonych. A w sobotę znalazłam borowika w lesie,był spory,w domu go zważyłam to miał 35 dkg.ale był robaczywy :( Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 To szybko w tym roku, oby było ich dużo :) Ale olbrzyma znalazłaś Doruniu, tylko szkoda że robaczywy, ale z grzybkami to tak bywa.... Cytuj
SwojskaPiwniczka_pl Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 W ten weekend zamierzam wybrać się na pierwsze grzybobranie. Na szczęście mieszkam na Podlasu także lasów tutaj pod dostatkiem :) Orzechy też już są <3 Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 I jak tam zbiory? Udały się? ;) Bo u nas nadal nic nie ma... ani grzybków, ani grzybiarzy ;) Cytuj
MrFrodo Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 U mnie też jeszcze nie ma grzybów, a już chętnie bym się wybrał na jakąś małą leśną wyprawę ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 U mojej cioci za płotem wyrosły kanie Niestety chętnych było wielu i dla mnie już nie starczyło ;-) Będę pilnowała za rok :mrgreen: Cytuj
figiel Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Wow jakie dorodne !! u nas nie było nawet kani tego roku , raptem 2 sztuki znalazłam . A dzisiaj byłam na grzybach , to trafiłam kilka prawdziwków , ale takich ,że same by wróciły do lasu ;);) Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Hmm.... no właśnie, moja babcia mówiła, że jej grzyby w tym roku w ogóle nie smakowały... Mówiła, że były takie mokre, ciemne, "kopciuchy" ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi