Dorunia Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Przepis dostałam od sąsiadki mojej cioci z Podlasia :) -2 kg.fasolki szparagowej -35dkg.marchewki -35 dkg.cebuli -2 czerwone papryki -2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego -6 łyżek stołowych cukru -3 łyżki stołowe soli -6 łyżek stołowych octu -5 ząbków czosnku -1 szk.oleju kujawskiego -1/2 małej łyżeczki białego pieprzu Wykonanie: Fasolkę pokroić w 2-3 centymetrowe kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie od zagotowania 13minut.Po ugotowaniu odcedzić z wody. Cebulę pokroić w półplasterki,marchewkę w plasterki i udusić na 1 szk.oleju.Paprykę oczyścić i pokroić w paski...włożyć do miski,posypać cukrem,solą,pieprzem i wycisnąć do niej czosnek(zamieszać)Jak cebula i marchew się udusi to dorzucić paprykę z dodatkami,koncentrat pomidorowy i chwilkę poddusić wszystko razem(około 5min)wlać ocet,zamieszać i przelać wszystko do garnka z fasolką...doprowadzić do zagotowania,zmniejszyć płomień i gotujące wkładać do słoików. Pasteryzować 15minut :) Cytuj
k@sia Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Robię bardzo podobną, dlatego polecam, bo sałatka bardzo dobra :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.