Dorunia Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Przepis dostałam od sąsiadki mojej cioci z Podlasia :) -2 1/2 kg.oczyszczonej cukinii,lub ogórków -7 szk.wody -3 szk.cukru -1 1/2 łyżki stołowej soli -1 opakowanie przyprawy curry -1 1/2 szk.octu 10% -3 cebule średnie -liście selera -gorczyca Wszystkie składniki zalewy gotujemy i zostawiamy do ostygnięcia...w między czasie oczyszczamy cukinię i kroimy ją w większą kostkę(jak jest młoda cukinia to nie trzeba obierać). Na dno słoika kładziemy 1cm plasterek cebuli,wsypujemy 1/2 łyżeczki gorczycy...na to układamy kostki cukinii...na wierzch wciskamy listki selera i zalewamy ostygniętą zalewą. Pasteryzujemy 15min. 1 Cytuj
ewaklos2 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 a jak to się podaje z czym ? Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Witaj Ewo :) Tę cukinię można podać do obiadu lub nawet jako dodatek do kanapek :) Cytuj
ewaklos2 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Dziękuje Ci serdecznie Cytuj
ewaklos2 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 nasz jescze jakies przepisy? Cytuj
rossi Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Jadłam takie ogórki w zalewie curry, przepyszne! Dostałam 2 słoiki i zjedzone jako przekąska i do obiadu. Cytuj
ania77 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ja właśnie takie zrobiłam:) mam nadzieję, że tak jak piszecie będą przepyszne. Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Jeszcze nie, ale brzmią kusząco :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.