codogara Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Polecam ciekawy i niebanalny sposób na urozmaicenie zwykłej pomidorówki: Składniki: 4 pomidory malinówki lub puszka pomidorów 1 czerwona papryka 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżka słodkiej sproszkowanej papryki po 1 łyżeczce: bazylii, tymianku, oregano sól, pieprz, cukier 3 łyżki octu balsamicznego masło ostra papryka w proszku kwaśna śmietana 18% Przepis na zupę pomidorową z lanymi kluskami: Zaczynamy od zeszklenia na maśle posiekanej w drobną kostkę cebuli. W międzyczasie na palniku gazowym lub w piekarniku zaczynamy opalać skórkę z czerwonej papryki (musi być cała czarna). Po kilku minutach na patelnię wędrują pokrojony z kosteczkę czosnek oraz wszystkie zioła i sproszkowana słodka papryka... Dalszej części przepisu oraz składników i przepisu na lane kluski szukajcie na: https://www.codogara....anymi-kluskami/ Cytuj
Gość Aneczka_D Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Robie bardzo podobną zupę, ale dodaje do niej zawsze element ostr w postaci pasty węgierksiej. Polecam do spróbowania:) Cytuj
smakoszka02 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Wygląda bardzo smacznie. Aż jestem głodna. Może jutro spróbuje zrobić na obiad ;) Cytuj
Zycia_1221 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 O opalaniu papryki na czarno nie słyszałam. Muszę to wypróbować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.