joe_cooker Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ciekaw jestem niezmiernie Waszych preferencji jeśli chodzi o klasyczne zakąski, otwieram właśnie z w Krakowie tradycyjne bistro a la fourchette i będę niezwykle wdzięczny za pomoc w rankingu ulubionych przekąsek :-) moje preferencje od 1-10 są następujące, ciekaw jestem waszej hierarchii :-) 1. nóżki cielęce albo wieprzowe czyli tzw. galareta zwana również studzieniną gdzieniegdzie :-) i koniecznie z cebulą! 2. tradycyjny pikantny tatarek. Swoją drogą wolicie już zmieszany i doprawiony czy samemu ? 3. ozór w galarecie 4. salceson z cebulą 5. pastusia z twarogu, bryndzy i wędzonych szprotek 6. śledź w oleju lnianym 7. kiełbasa biała parzona z musztardą i chrzanem 8. boczek z musztardą na ciepło 9. śledziki w śmietanie z cebulką 10. na ostatnim miejscu jajeczka faszerowane na wszelakie sposoby, ostatnio hitem na moich imprezach są faszerowane kurkami albo pastą z tuczyka pomożecie drodzy obywatele ? :-) pozdrawiam wszystkich! Cytuj
AnnaK Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Rozumiem, że to ma być La fourchette po polsku. A może rolmopsy ze śledzia z różnym "wnętrzem" np. ogórek, papryka, groszek, cebulka-świeże lub konserwowe, śliwki lub grzyby w occie. Może na słodko z suszoną śliwką i rodzynkami. A gdzie duża pajda chleba ze smalcem i z ogórkiem kiszonym? Pozdrawiam Cytuj
joe_cooker Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 tak zdecydowanie po polski ale elementów fusion też się nie będę bał :-) z rolmopsami super pomysł, pajda też jak najbardziej, nie wymieniałem wszystkiego bo musiałbym się strasznie rozpisać, to nie jest moje menu, tylko ciekaw jestem jakie są preferencje, co do zakąsek :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.