korina176 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 chlebki są rewelacyjne !! idealne do nadziewania Pozdrawiam autorkę przepisu i POLECAM WSZYSTKIM !! Cytuj
AnnaK Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Na jaką grubość rozwałkować ciasto? Pozdrawiam Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Przepis sprawdziłam już dość dawno... U nas się jest uwielbiany! Cytuj
pasibrzuch Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Chetnie skorzystam z przepisu i spróbuje jeszcze raz. Ostatnio robiłam wg jakiegoś innego znalezionego w necie - w smaku wyszły boskie, ale niestety tylko 1, góra 2 z 8 chlebków można było uznać za wizualnie udane (dziura w środku, nie przypalone itd). Ale praktyka czyni mistrza :) Podziele sie wrażeniami z drugiego podejścia :) Cytuj
raq102 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Często używam w kuchni chlebka pita ale muszę przyznać, że do tej pory zawsze go kupowałam… .:( To Samantha zawstydziła mnie przygotowując własnoręcznie te pyszne chlebki, więc obiecałam sobie, że następnym razem też sama je przygotuję i tak też zrobiłam… Zapraszam na chlebek pita podany z kurczakiem i sosem czosnkowym. Składniki na chlebek pita: 1 łyżeczka suszonych drożdży 60g mąki razowej chlebowej 250g mąki chlebowej pszennej plus extra do podsypania 1 łyżeczka soli 2 łyżki nasion kminku 2 łyżeczki oliwy plus extra do natłuszczenia Składniki na farsz: 1-2 piersi z kurczaka 2 papryki 2 cebule sól, pieprz, papryka w proszku, sos sojowy oliwa do smażenia Składniki na sos: 200g jogurtu naturalnego (można dodać 1-2 łyżki majonezu) 2-3 ząbki czosnku koperek sól, pieprz Mieszam drożdże z 4 łyżkami letniej wody i odstawiam na 5 minut. Do dużej miski przesiewam obie mąki i dodaję sól i kminek. W środku robię zagłębienie w które wlewam drożdże, 190 ml letniej wody i oliwę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.