igor Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Składniki: 2 duże cukinie 6 średnich pomidorów 2 woreczki kaszy gryczanej pieczarki ser żółty 2 jajka 2 cebule sól, pieprz keczup Sposób przyrządenia: - Cukinie przekorić wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ (łódki) Farsz: - podsmażyć pieczarki i cebulę - ugotować dwa wroczki kaszy gryczanej - pomidory "sparzyć" i skórkę ściągnąć - pokroić w małe cząstki - dodać do tego 2 surowe jajka i zmieszać to wszystko dobrze - przyprawić solą pieprzem według uznania Farsz nałożyć w wydrążone w cukiniach łódki i w przykyrć wszystko plastrami sera żółtego (można też zetrzeć ser i posypać) Całość włożyć na około 30-40 minut do piekarnika (termoobieg) - sparwdzać czy cukina zmiękła. Jeśli tak - danie gotowe. Przed podaniem na wierzch nałożyc keczup. Danie dla 4 osób. Pozdrawiam Cytuj
Libercio Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Ciekawy przepis zwłaszcza, że jestem niejadkiem a Twoje danie okazuje się dla mnie idealną opcją gdyż lubię cukinię i kaszę - niestety nie przepadam za cebula, ale ją po prostu nie dodam:) Jestem ciekawa czy mi będzie smakować.... Cytuj
smakoszka02 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Przepis rzeczywiście fajny. Lubię cukinie, ale w tej wersji jeszcze nie próbowałam. Wszystko przede mną ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.