AlCIA111 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Ziemniaki po dagestańsku Składniki: 30 dkg ziemniaków ugotownych w mundurkach 4 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny sól pieprz szczypta cukru Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, ułożyć w salaterce. Posiekany czosnek utrzeć z solą, wymieszać z olejem, octem winnym lub sokiem z cytryny. Sosem polać ziemniaki, przykryć i wstawić do lodówki. Po godzinie wyjąć doprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru, dodać szczypiorek, natkę pietruszki i delikatnie wymieszać. Ziemniaki mogą stanowić oddzielne danie jako sałatka lub jako dodatek do drugiego dania w upalne dni. Są bardzo smaczne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.