wwwilovebakepl Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 SKŁADNIKI: ILOŚĆ: 4 pucharki o poj. 250 ml 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej 60 ml mocnej kawy 6 jajek 100 g cukru Czekoladę mieszamy razem z mocną kawą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Żółtka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się jasna. Następnie dodajemy do nich masę czekoladową i chwilę miksujemy. Ubite białka delikatne łączymy z masą czekoladową. Powstały mus przekładamy do pucharków, wierz zawijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z niewielką ilością bitej śmietany. Smacznego. Cytuj
Libercio Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Wygląda przepysznie. Patrząc na Twój mus przypomina mi się mój deser z dzieciństwa - budyń polany kisielem - ciekawe i smaczne połączenie - zachęcam wszystkich do spróbowania. [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
figiel Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 ..I ja zachęcam do spróbowania budyniu z kiślem , bo robię ten deserek czesto .Mozna dodać owoce :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.