Kuchareczka Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Uwielbiam grillować, piec i smażyć. Denerwuje mnie strasznie pryskanie oleju i tłuszczu zwłaszcza przy przewracaniu mięsa. Zawsze się poparzę. Ostatnio koleżanka mi powiedziała o forky-taki specjalny widelec właśnie do takich celów. Znacze go?chciałabym wiedzieć czy faktycznie jast taki dobry. Faktycznie ma unikatowy kształt i koleżanka jest bardzo zadowolona ale pytanie gdzie tego szukać?Czy jest więcej podobnych produktów? Cytuj
TrendCenter_pl Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 i tak czy siak nawet taki widelec nie spowoduje, że zaraz tłuszcz po prostu przestanie pryskać, to chyba niemożliwe. fakt, może Ciebie ochronić, ale to na tyle. na pewno ma jakieś zalety, wystarczy rozwiażyć tylko decyzję zakupu :) Cytuj
wxp Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Nie wiem czy jest więcej, ja nie znam. O tym widelcu też w zasadzie niedawno się dowiedziałam i chętnie go wypróbuję jak będę miała wolną gotówkę. Niby drobiazg i niby codziennie się nie smaży, ale takie drobiazgi mogą bardzo uprościć życie w kuchni. Cytuj
wxp Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Przyszedł pocztą wczoraj. Myślałam, że te szpikulce to zwykły pręt, a to wygięta cienka blacha. Pewnie to ma jakieś znaczenie, ogólnie jest niezły, tylko ta rączka jest na tyle długa, że faktycznie jest mocno bezpieczny. Cytuj
Kuchareczka Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Hehe, znalazłam :biggrin: wystarczyło wpisać w google. Mam go już w kuchni i jestem bardzo zadowolona. Pomaga też przy sprawdzaniu pieczeni czy gotowa. Niby takie nic a dużo wygodniej podczas pieczenia. Ja dośc często gotuję, piekę i smażę, więc duże ułatwienie w kuchni zwłaszcza, że z mojego dotychczasowego widelca pieczeniowego był mały pożytek bo wszystko z niego spadało i musiałam jeszcze szczypcy używać a i tak uważam, że brakuje mi trzeciej ręki. :blush: W każdym razie polecam bo to fajne narzędzie....a i można myć w zmywarce-sprawdziłam :happy: Cytuj
wxp Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Zdziwiłabym się, gdyby nie można byłoby myć w zmywarce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi