Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam przepisu na cos fajnego i pysznego z mięsa mielonego ponieważ mam bardzo wymagającego męża i chciałbym zrobić mu coś pysznego na obiad. :D 8) tylko nie piszcie przepisu na lasagnie . Pozdrawiam i z góry dzięki :D

Opublikowano

Pulpety ziołowe z kurczaka 600 g mielonego mięsa z kurczaka, 1 jajo, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, świeże zioła (natka pietruszki, koperek), 1 łyżka ziół suszonych, do wyboru: majeranek, tymianek, oregano, wywar do gotowania pulpetów (może być z kostki), sól, pieprz Do mielonego mięsa wbijamy jajo, dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, siekane świeże zioła i pozostałe przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety wielkości dużego orzecha włoskiego. Obtaczamy je w mące ziemniaczanej i wrzucamy do wrzącego wywaru. Gotujemy około 5 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Wywar po gotowaniu pulpetów może być świetną bazą do sosu pomidorowego lub koperkowego. Podajemy z makaronem lub ryżem.

Opublikowano

"Paluszki" pieczone na ruszcie

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, 1 jako, przyprawy do smaku. Ja preferuje: sól, pieprz, vegete, tymianek, natka z cebulki.

Wyrobić i formować paluszki. Piec na gorącym ruszcie w piekarniku (nie na patelni) na złoty kolor ok 30 min.

Paluszki te są znakomitym dodatkiem do piwa na męskich spotkaniach. Panowie będą Cię za nie uwielbiać 8)

Doskonale smakują do ziemniaków, kaszy...+ surówka.

Plecam :D Krakusia

Opublikowano

1/2 kg mięsa mielonego doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Wyrobić z jajkiem i tartą bułką. umyte i oczyszczone z nasion czerwone papryki nadziać farszem z mielonego mięsa. Spiąć papryki wykałaczką. Przygotować rosół z kury "Knnor"wg przepisu. Gotować papryki w rosole na małym ogniu około 1/2 godziny. Doskonałe na zimno, jak również na gorąco/ sos zaciągnąć/. SMACZNEGO! 8)

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

CHili con corne;1/2 kg mielonej wołowiny lub wieprzowiny,1 cebula,puszka pomidorów,puszka czerwonej fasoli,chili,pieprz,sól,przyprawa do dań meksykanskich/KAMIS/. Na oleju podsmażyć mięso rozdzielając widelcem,przełożyć do garnka,następnie dodać podsmazoną na oleju cebulkę,pomidory z zalewa/pokrojone/,i odsaczoną fasolkę.Chwilę dusić,przyprawić.Podawać z pieczywem.W "WASZYCH PRZEPISACH" znajdziesz też mój przepis na ZUPĘ MEKSYKAŃSKĄ bardzo podobnie się ją przyrzadza.Do chili możesz dac też puszkę koncentratu-będzie miało lepszy kolor i smak.SMACZNEGO!!!!!!!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.