creed Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Witam 🙂 Dziś przedstawiam przepis na moje winko z dzikiej róży. Proporcje mniej wiecej są takie: 5kg owoców 6l wody 3kg cukru 5g kwasu cytrynowego (opcjonalnie) 4g pożywki drożdże madera owoce przemrażamy zalewamy wrzątkiem, dodajemy rozpuszczony 1kg cukru, kwas cytrynowy pożywkę i drożdże, wrzucamy wszystko do balona i fermentujemy. Pojakimś czasie przesiewamy owoce i zostawiamy w balonie sam płyn, dodajemy wody z cukrem i fermentujemy dalej. W filmie przedstawiam pierwszą część robienia winka. Na chwilę obecną pięknie mi bąbelkuje, jak nadejdzie czas zrobię drugą część ze zlewania i dalszej pracy. Winko z tego przepisu robię już drugi raz, to pierwsze wyszło mi pyszne 🙂 JAk robię wino przedstawiam w filmiku 🙂 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=cdB-UhDYk4w Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.