Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 🙂


Dziś przedstawiam przepis na moje winko z dzikiej róży. Proporcje mniej wiecej są takie:


5kg owoców

6l wody

3kg cukru

5g kwasu cytrynowego (opcjonalnie)

4g pożywki

drożdże madera


owoce przemrażamy zalewamy wrzątkiem, dodajemy rozpuszczony 1kg cukru, kwas cytrynowy pożywkę i drożdże, wrzucamy wszystko do balona i fermentujemy.


Pojakimś czasie przesiewamy owoce i zostawiamy w balonie sam płyn, dodajemy wody z cukrem i fermentujemy dalej.


W filmie przedstawiam pierwszą część robienia winka. Na chwilę obecną pięknie mi bąbelkuje, jak nadejdzie czas zrobię drugą część ze zlewania i dalszej pracy.


Winko z tego przepisu robię już drugi raz, to pierwsze wyszło mi pyszne 🙂


JAk robię wino przedstawiam w filmiku 🙂


http-~~-//www.youtube.com/watch?v=cdB-UhDYk4w

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.