Libercio Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Składniki: Ciasteczka: 1,5 szklanki mąki 4 łyżki kakao ½ łyżeczki soli 0,5 kostki masła 0,5 szklanki cukru 5 łyżek śmietany 18% Nadzienie: 1 tabliczka czekolady gorzkiej ¾ szklanki cukru pudru 2 łyżki śmietany 18% Wykonanie: Zmiksuj masło ? niezbyt miękkie ? z cukrem i dodaj mąkę, sól i kakao. Następnie wmieszaj w tą masę śmietanę. Uformuj z ciasta owalną bryłę, owiń folią spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C. Wyłóż pergaminem dwie blachy do ciasteczek. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na placek o grubości 3mm. Wykrawaj z ciasta okrągłe ciasteczka i układaj na blachę. Piecz 10 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika poczekaj aż trochę ostygną i przełóż np. na metalową kratkę. Nadzienie: Rozpuść czekoladę na parze nad garnkiem z bulgoczącą wodą. Po zdjęciu z ognia wmieszaj w nią cukier puder i śmietanę. Sklejaj nadzieniem po dwa ciasteczka i odstaw na 30 minut aż masa całkowicie się zestali. wIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIECIE NA : [LINK NIEAKTUALNY] Edytowane 26 Października 2012 przez Libercio Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.