Lunette Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam! To mój pierwszy post na forum. Za kilka dni będę przygotowywała tort na swoje urodziny, a że będzie to mój pierwszy raz, a zarazem jedyna szansa, musi po prostu wyjść. Czy możecie mi doradzić jakie kremy spośród wymienionych będą do siebie pasowały? Chciałabym, żeby tort nie był jednostajny, a raczej.. zaskakujący: - śmietankowy - waniliowy - czekoladowy - ajerkoniakowy - kokosowy - bananowy - po prostu dżem wiśniowy Czy jakbym zrobiła tort czekoladowo-kokosowo-bananowy, przykładowo, to będzie on jakoś smakował? Cytuj
asienka19873 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Witaj, myślę że dobrze smakowałoby np. gdybyś zrobiła jedną warstwę z dżemem wiśniowym na to druga czekoladową i na górę śmietankowa. Pozdrawiam :) Takiego zestawienia czekolada kokos banan jeszcze nie robiłam. Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Witaj :) Też myślę, że najwięcej to dwa różne kremy można zastosować do tortu i ewentualnie dżem, bo za dużo to nie zdrowo ;) Np.: :arrow: śmietankowy lub waniliowy i czekoladowy; :arrow: czekoladowy i ajerkoniakowy; :arrow: czekoladowy i bananowy- też fajne połączenie; :arrow: waniliowy i ajerkoniakowy. To zależy co lubimy... a dekoracja tortu też robi swoje. Powodzenia i wszystkiego najlepszego! :D Cytuj
AnnaK Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Wydaje mi się, że kokos i banan mogą dać smak trochę mdły. Ja zamiast dżemu poleciłabym miękką marmoladę o smaku różanym. Pasuje do każdego kremu i smakuje wspaniale. Pozdrawiam i trzymam kciuki za udany tort. Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Faktycznie ta marmolada różana to też dobry pomysł, bo pięknie pachnie i super smakuje, a... przecież pączki smakują z nią wyśmienicie ;) Cytuj
Gość Aneczka_D Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Takie połączeni brzmia bardzo słodko i mdło. Może lepiej zrobic jakąś warstwe bardziej neutralna typu mascarpone, albo o troszke innym smkau np. kawa? Cytuj
krowusia Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 Ja kokos bym połączyła z ananasem. Genialny duet. Możesz przygotować równie z krem kawowy.Bitą śmietanę mieszasz z serkiem mascarpone i dodajesz mocnej kawy. Pychota, ale to już niekoniecznie połączyć z kokosem i ananasem...:) Tylko raczej kawa z wiśnią, śliwką. Powodzenia! Daj znać jaki tort przygotowałaś. Cytuj
garnek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Idealnym połączeniem na tort jest prawdziwe masło orzechowe z bananami. Zaskakujące. Uwielbiam też klasyczny tort śmietanowy z gruszkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.