lilits Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 Cześć, Słuchajcie, mam do Was pytanie. Otworzyłam dzisiaj sloik grzybów które zamarynowałam miesiąc temu. Okazuje sie, że marynata niestety nie jest dobra (za slodka) :( Czy myślicie, że moge raz jeszcze zamarynować te same grzyby w nowej marynacie? Z góry dziękuje za odpowiedzi! Pozdrawiam :) Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 Cześć, a czy to nie były grzyby w słodkiej marynacie?, bo z takim też się spotkałam Szczerze powiedziawszy nie wiem czy można postąpić z tymi grzybami tak jak piszesz, drugi raz je zamarynować? Może lepiej byłoby do tego słoika z grzybami dodać np. ocet, 1-2 łyżki zależy jaki to jest słoik, ewentualnie trochę soli, i zostawić ten słoik w lodówce tak na kilka godzin lub na noc, i potem spróbować jak smakują, po prostu przyprawić te grzyby po otworzeniu słoika... Miałam kiedyś podobną sytuację, że sałatka którą zrobiłam była masło słona, wiec po otworzeniu słoika dodałam sól, razem wymieszałam i sałatka była dobra... bo grzyby to potrzebują chyba dużo soli. Pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.