Cukinia z pieczarkami z grilla
Przepis pochodzi ze strony www.smaczny.pl.
Autor przepisu:
Dorota

Składniki:
2 średnie cukinie
4 duże pieczarki
sól morska
pieprz
koperek
Sposób wykonania:

Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w skórce w plasterki o grubości około 1 ½ cm. Pieczarki obrać ze skórki, umyć i pokroić w cienkie plasterki.

Na aluminiowej tacce lub folii ułożyć plasterki cukinii, a na niej rozłożyć pieczarki. Całość posypać solą morską, pieprzem i koperkiem. Przykryć folią aluminiową, dobrze zawinąć i rozłożyć na rozgrzanym grillu. Podczas grillowania folię z zawartością należy odwracać. Grillować około 35 minut.

Podawać razem z grillowaną kiełbaską, szaszłykami lub stekiem.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.