Cukinia z pieczarkami z grilla
Przepis pochodzi ze strony www.smaczny.pl.
|
Autor przepisu:
Dorota
|
Składniki: | |
2 średnie cukinie
4 duże pieczarki sól morska pieprz koperek |
Sposób wykonania: |
Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w skórce w plasterki o grubości około 1 ½ cm. Pieczarki obrać ze skórki, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Na aluminiowej tacce lub folii ułożyć plasterki cukinii, a na niej rozłożyć pieczarki. Całość posypać solą morską, pieprzem i koperkiem. Przykryć folią aluminiową, dobrze zawinąć i rozłożyć na rozgrzanym grillu. Podczas grillowania folię z zawartością należy odwracać. Grillować około 35 minut. Podawać razem z grillowaną kiełbaską, szaszłykami lub stekiem. Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie. Smacznego. |