Komentarze do przepisu:
to moje ulubione ciasto choć ja pieke troche inaczej bo w środek dorzucam jeszcze ciasto biszkoptowe a krem to robie tak;gotuje budyń z cukrami i do gorącego wrzucam masło,mieszam i jeszcze ciepłym przekładam ciasta. pychota
kasia [2009-12-02 13:37:19]
Pychotka,robiłam je juz kilka razy.
Justyna [2009-09-21 23:18:38]
PYCHA !!! Z tym ze ja dalam zamiast cukru waniliowego cukier migdalowy a polewa o smaku krówki ;)
liiiviiia [2009-08-26 06:49:53]
A soda była dodana do ciasta?
Dorota [2009-02-03 13:04:56]
Mi nie uroslo:(((Nie wiem dlaczego
Pati [2009-01-30 18:48:28]
Kruche ciasto z miodem ma to do siebie, że po upieczeniu jest właśnie twarde, ale po przełożeniu masą i po około 2 dniach jest idealne w smaku. Po prostu rozpływa sie w ustach. Takie już jest to ciasto - smacznego ;)
Dorota [2007-07-19 13:19:32]
ja zrobiłam takie miodowe ciastka i wyszły twarde jak skała, ale spróbuje tego kremu moze je jeszcze uratuję:)
ola851 [2007-07-18 12:25:38]
Piekłam wczoraj, ciasto wyszło okej
Ela [2007-02-23 15:35:56]
mam podobny przepis tylko masa ciut inna ale MIODUSZKE robiłam-pyszna jest!!!
aguskak [2006-09-15 21:37:09]
Zamiast mleka dodajcie kwaśnej śmietany to placki nie będą takie twarde tylko pulchne.
muszka [2006-04-03 22:10:27]
Tego typu ciasto, tzn. z miodem i sodą oczyszczoną po upieczeniu staje się twarde, ale gdy przełoży się je masą, to na drugi, trzeci dzień placki powinny zmięknąć :)
Dorota [2005-12-22 21:46:35]
mam zamiar zrobić tylko niewiem czy ciasio nie stwardnieje bo jak pieke osobno placki zawsze mi się robią twarde myśle że w tym przypadku będzie inaczej!!!!!!
ula [2005-12-21 11:30:11]
Rzeczywiście miodzio, zwłaszcza na drugi dzień.
malina [2004-10-07 14:23:09]