Przepisy Extra Dodaj przepis

Co można kisić?

Do kiszenia nadaje się:

  • biała i czerwona kapusta;
  • ogórki;
  • buraki;
  • marchew;
  • papryka;
  • kalafior;
  • cukinia;
  • cebula;
  • czosnek;
  • dynia;
  • pomidory;
  • seler;
  • jarzębina;
  • grzyby (opieńki, rydze).
  • Dla polepszenia smaku i aromatu można dodać:

  • kminek;
  • jałowiec;
  • czosnek;
  • goździki;
  • chrzan;
  • liście laurowe;
  • a także liście dębu, czarnej porzeczki i wiśni.
  • Można również pokusić się o kiszenie owoców, np. jabłek, gruszek, śliwek.

    Inne informacje o poradzie:
    Autor:
    Agnieszka [2011-09-14]
    Komentarze do porady:
    Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
    Dodaj komentarz

    Autor:
    Newsletter
    Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.