Przepisy Extra Dodaj przepis

Kiedy przygotować i gdzie przechowywać ciasto na piernik staropolski?

Ciasto na piernik staropolski warto przygotować na 3-4 tygodnie przed świętami i przechowywać je w chłodnym miejscu (spiżarnia, piwnica, balkon), jednak nie w lodówce.

Ciasto trzeba szczelnie zawinąć folią, aby nie wchłonęło innych zapachów i nie wyschło.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Agnieszka [2011-12-06]
Komentarze do porady:
Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz

Autor:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2023. Wszystkie prawa zastrzeżone.