Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat śmietankowy, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzić.
Ananasy pokroić w kostkę. Do soku z ananasów dolać wodę, tyle, żeby w sumie było 900 ml płynu. Szklankę płynu odlać i rozmieszać w niej budynie śmietankowe. Pozostały płyn zagotować, i do gotującego się wlać rozmieszane budynie. Chwilę pogotować na małym ogniu, ciągle mieszając. Do gorącej masy dodać kawałki ananasa. Razem wymieszać i wyłożyć gorącą masę ananasową na biszkopt.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać do niej lekko tężejącą cytrynową galaretkę i razem wymieszać. Gotową bitą śmietankę wyłożyć na ostudzoną masę ananasową. Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach białą czekoladę. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na 24 godziny.
Smacznego.