Białka ubić na sztywną masę ze szczyptą soli. Wsypać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtko i ubijać, aż masa stanie się puszysta. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz wlać olej i mleko. Całość razem zmiksować na gładką masę.
Do formy na babkę (u mnie silikonowa) wlać 2/3 jasnej masy, a do pozostałej wsypać kakao w proszku, razem zmiksować i wylać na wierzch babki. Formę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w temperaturze 180 °C. (u mnie termoobieg). Ostudzić.
Żelatynę rozmieszać dokładnie w gorącej wodzie. Do rondelka przełożyć masło, cukier, kakao i mleko. Całość podgrzewać do momentu, aż składniki się połączą (nie gotować). Następnie do kakaowej masy wlać żelatynę, razem wymieszać i lekko ostudzoną polać babkę. Na koniec posypać kolorowymi cukierkami.
Smacznego.