Przepisy Extra

Bardzo szybkie ciasto z mrożonymi jagodami

Składniki:

Szybkie ciasto:
20 dag masła
4 jajka
aromat migdałowy
2 szklanki mąki pszennej
½ szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
1 łyżka bułki tartej
15 dag mrożonych jagód
3 łyżki płatków migdałów

Sposób wykonania:

Masło roztopić i ostudzić. Do miski wbić jajka, dodać roztopione masło, kilka kropli aromatu migdałowego i razem zmiksować. Mąkę pszenną, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia razem wymieszać. Wsypać do zmiksowanych jajek i razem dokładnie wymieszać.

Średniej wielkości tortownicę o średnicy 22-24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, posypać bułką tartą, rozłożyć mrożone jagody, a następnie posypać płatkami migdałów.

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut w temperaturze 170 °C.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.