Przepisy Extra

Beztłuszczowe bitki wołowe z ogórkiem i cebulą

Składniki:

ok. 50 dag pieczeni wołowej
1 łyżka musztardy
1 średni ogórek konserwowy (ok. 5 dag)
1 mała cebula (ok. 5 dag)
koperek
słodka papryka w proszku
sól morska
pieprz

Sposób wykonania:

Pieczeń wołową opłukać, osuszyć i podzielić na 4 plastry. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem. Obsypać z każdej strony słodką papryką w proszku, solą morską i pieprzem. Ogórek konserwowy i cebulę pokroić w kostkę.

Wierzch każdego plastra mięsa posmarować musztardą. Na musztardzie rozłożyć cebulę z ogórkiem konserwowym i posypać koperkiem. Plaster mięsa położyć na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i szczelnie zawinąć. Każdy plaster mięsa zawinąć osobno i ułożyć w formie (takiej jak do ciasta). Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w temperaturze 170-180 °C. Podawać na ciepło.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.