Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z mąką pszenną pełnoziarnistą i z proszkiem do pieczenia. Razem delikatnie wymieszać i wyłożyć biszkopt na tradycyjną prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 175 °C. Ostudzić i przekroić na połowę.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie rozmieszać i odstawić na bok. Do miski przełożyć jogurt grecki, wsypać cukier puder, cukier waniliowy i razem zmiksować. Następnie dodać zielony barwnik spożywczy i zmiksować. Na koniec wlać letnią żelatynę i ponownie całość zmiksować.
Jedną część biszkoptu nasączyć połową pomarańczowego ponczu (wcześniej wodę wymieszać z sokiem z pomarańczy), wyłożyć zieloną masę jogurtową, przykryć drugą częścią biszkoptu, lekko docisnąć i nasączyć pozostałym pomarańczowym ponczem. Włożyć do lodówki na około 15 minut.
Zielone galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, dokładnie rozmieszać i ostudzić. Do zimnej galaretki kiwi dodać kilka kropli soku z cytryny, wymieszać, a gdy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki na około 15 minut.
Na koniec na zielonej galaretce rozłożyć złote gwiazdki i ciasto schłodzić w lodówce.
Smacznego.