Boczniaki w chrupiącej i rumianej panierce - są lepsze niż kotlety ;) Mniam!
Te smaczne grzybki smakują chyba najlepiej serwowane w złotej panierce. Można je serwować z dużą ilością dobrej surówki lub z ziemniaczkami i dodatkiem np. małosolnych ogórków ;)
A jeśli nam zostaną to można je też serwować na zimno z sosem czosnkowym - to super propozycja na przyjęcia - mówię Wam takie grzybki znikają w błyskawicznym tempie!
Smacznego :)
Boczniaki wyciągnąć z opakowania i obsypać mąką pszenną. Do talerza wbić jajka, dodać szczyptę soli, czarnego pieprzu, słodkiej i ostrej papryki w proszku, tymianku i całość razem rozmieszać widelcem. Boczniaki maczać w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Usmażone grzybki wykładać na ręcznik papierowy.
Serwować na ciepło z ziemiankami, buraczkami i mizerią. Pyszne są także na zimno - ale jak zostaną ;)
Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.
Smacznego.