Przepisy Extra

Boczniaki w panierce

Boczniaki w chrupiącej i rumianej panierce - są lepsze niż kotlety ;) Mniam!

Te smaczne grzybki smakują chyba najlepiej serwowane w złotej panierce. Można je serwować z dużą ilością dobrej surówki lub z ziemniaczkami i dodatkiem np. małosolnych ogórków ;)

A jeśli nam zostaną to można je też serwować na zimno z sosem czosnkowym - to super propozycja na przyjęcia - mówię Wam takie grzybki znikają w błyskawicznym tempie!

Smacznego :)

Boczniaki w panierce

Składniki:

25 dag boczniaków
3 łyżki mąki pszennej
2 jajka
sól
pieprz czarny
słodka papryka w proszku
ostra papryka w proszku
tymianek
olej (do smażenia)

Sposób wykonania:

Boczniaki wyciągnąć z opakowania i obsypać mąką pszenną. Do talerza wbić jajka, dodać szczyptę soli, czarnego pieprzu, słodkiej i ostrej papryki w proszku, tymianku i całość razem rozmieszać widelcem. Boczniaki maczać w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej.

Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Usmażone grzybki wykładać na ręcznik papierowy.

Serwować na ciepło z ziemiankami, buraczkami i mizerią. Pyszne są także na zimno - ale jak zostaną ;)

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.