250 ml mleka wlać do miski, dodać do niego mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, wbić całe jajka i razem zmiksować.
Do dużego garnka przelać pozostałe mleko, dodać cukier, masło razem wymieszać i zagotować. Do gotującego się słodkiego mleka wlać rozmieszane jajka z mąką i ugotować budyń.
Dużą tortownicę o średnicy 26-28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć w niej warstwę herbatników i wyłożyć około 1/3 gorącego budyniu (u mnie 5 chochli) i rozsmarować łyżką, następnie ułożyć kolejną warstwę herbatników, kolejną warstwę gorącego budyniu (znowu 5 chocholi), i na koniec ostatnią warstwę herbatników i pozostały budyń (około 3 chochle). Całość rozsmarować łyżką i odstawić do ostudzenia.
W gorącej wodzie dokładnie rozmieszać galaretki truskawkowe (jeśli ktoś nie lubi zbyt słodkich mas, to 1 galaretkę truskawkową może zastąpić 2 łyżkami żelatyny). Do gorącej galaretki dodać wiśnie i wymieszać, a gdy masa zacznie tężeć, wyłożyć ją łyżką na masę budyniową i całość włożyć do lodówki (na kilka godzin, a najlepiej na całą noc).
Smacznego.