Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa się powiększy swoją objętość. Na koniec dodać mąką pszenną wymieszaną z kakao do ciast i proszkiem do pieczenia. Razem delikatnie wymieszać i wylać biszkopt do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić.
Do garnka wlać mleko, dodać cukier, razem wymieszać i zagotować. Do gotującego się mleka wsypać wiórki kokosowe i gotować na małym ogniu przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając, aby masa się nie przypaliła. Następnie dodać masło, razem wymieszać, aby masło się roztopiło. Masę kokosową ostudzić.
Wodę zagotować, wsypać galaretki truskawkowe, dokładnie razem wymieszać i ostudzić.
Cukier puder przesypać do miseczki. Dodać sok z cytryny, kilka kropli aromatu i wszystko razem dokładnie zmiksować na gładką masę.
Przegotowaną zimną wodę wymieszać z kilkoma kroplami aromatu migdałowego i soku z cytryny. Gotowym ponczem nasączyć biszkopt. Na niego wyłożyć ostudzoną masę kokosową, wylać tężejącą masę galaretkową i rozłożyć herbatniki. Ciasto włożyć do lodówki na około 60 minut. Następnie wierzch herbatników posmarować lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do lodówki do schłodzenia.
Smacznego.