Średniej wielkości tortownicę (o średnicy 22-24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Okrągłe biszkopty nasączyć ponczem (przegotowaną lenią wodę wymieszać z kilkoma kroplami aromatu waniliowego). Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Galaretkę malinową rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i ostudzić. Maliny opłukać i osuszyć. Następnie zmiksować z jogurtem naturalnym, cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Na koniec dodać tężejącą galaretkę malinową i razem zmiksować. Tężejącą masę malinową wyłożyć na biszkopty i włożyć do lodówki na około 20 minut.
Pozostałe biszkopty nasączyć ponczem i rozłożyć na malinowej masie (nie rozkładamy całej warstwy, tylko jedno zewnętrzne koło).
Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki gorącej wody i dokładnie rozmieszać. Jogurt naturalny zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Na koniec dodać letnią żelatynę, razem zmiksować i wyłożyć na masę malinową z biszkoptami. Całość włożyć ponownie do lodówki na około 20 minut.
Maliny opłukać, osuszyć i rozłożyć na masie jogurtowej. Galaretkę malinową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i tężejącą galaretką malinową zalać maliny. Całość włożyć do lodówki.
Smacznego.