Cukinię opłukać i pokroić w skórce w tzw. trójkąty. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać olej, przełożyć cukinię i cebulę. Posypać szczyptą soli i pieprzu. Wymieszać i smażyć, aż warzywa zmiękną.
Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w kosteczkę. Przełożyć do cukinii pod koniec smażenia. Dodać szczyptę lubczyku, czosnku niedźwiedziego i rozgniecionego w palcach majeranku.
Całość razem wymieszać i podawać do drugiego dania.
Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.