Smaczny i zdrowy dodatek obiadowy serwowany na ciepło. Jest on idealny na obiad w zimne, deszczowe dni lata i jesieni ;)
Pracy przy nim za wiele nie ma, a jedzenia jest dużo ;) Pasuje do wszystkiego, do kotletów, rolad, żeberek, ryb, a nawet do sadzonego jajka...
Zachęcam do spróbowania i życzę smacznego.
Cukinię opłukać, osuszyć (jeśli jest potrzeba, to obrać ją ze skórki i oczyścić z pestek) i pokroić w np. cienkie plasterki. Jarmuż dokładnie opłukać, osuszyć, oderwać listki od łodyżek i pokroić. Na rozgrzany olej przełożyć cukinię i jarmuż. Posypać szczyptą papryki wędzonej w proszku, soli i czarnego pieprzu. Całość razem wymieszać i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Posypać szczyptą soli, rozgnieść widelcem, aby puścił sok, a następnie przełożyć do miękkiej cukinii z jarmużem. Całość razem wymieszać i podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.