Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Na koniec wsypać budynie czekoladowe w proszku wymieszane z mąką krupczatką i proszkiem do pieczenia. Razem delikatnie wymieszać i wyłożyć czekoladowy biszkopt do tradycyjnej prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 175 °C. Ostudzić.
Czekoladowy biszkopt nasączyć ponczem - wodę wymieszać z sokiem z cytryny, a następnie na biszkopt wyłożyć dżem truskawkowy i rozsmarować.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dokładnie rozmieszać. Jogurt naturalny przełożyć do miski, dodać serek mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy, kilka kropli soku z cytryny i całość razem zmiksować. Schłodzoną śmietankę ubić, następnie przełożyć ją do masy mascarpone i razem zmiksować. Na koniec wlać letnią żelatynę i ponownie całość zmiksować. Gotową masę śmietankową wyłożyć na dżem truskawkowy i włożyć do lodówki na około 30 minut.
800 ml wody wlać do garnka i zagotować. Wsypać galaretki truskawkowe i dokładnie rozmieszać, a gdy się ostudzą, dodać kilka kropel soku z cytryny i wymieszać. Tężejącą galaretkę truskawkową wyłożyć na masę śmietankową i włożyć do lodówki na około 15 minut.
Na koniec na czerwonej galaretce rozłożyć serduszka z białej czekolady - tak walentynkowo :) i schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.
Smacznego.