Ten przepis kulinarny, w którym połączono śledzie oraz ogórki, to idealna potrawa dla amatorów tych produktów. Dodatkowo jego przygotowanie to dosłownie chwila. Opłukanie śledzi, ich pokrojenie oraz pokrojenie ogórków i szczypiorku, po czym dodanie majonezu, pieprzu, a następnie wymieszanie całości to cała praca... :) Czytaj więcej
Warto jedynie odstawić gotową sałatkę na jakiś czas w chłodne miejsce, aby składniki się przegryzły.
Sałatka ma zdecydowanie wyrazisty smak i aromat, które to walory potęgują apetyt na tę kwaśno-słoną potrawę. Jest ona idealna na każdą okazję :) Polecamy! Pyszna jest!
Matiasy (z tacki) opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Zielone ogórki obrać ze skórki, pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Pęczek szczypiorku drobno pokroić.
Do miski przełożyć matiasy, zielone ogórki, szczypiorek i majonez. Dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku pieprzem.
Smacznego.