Mięso wołowe opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać szczyptę pieprzu cayenne, słodkiej papryki w proszku, soli, pieprzu i liście laurowe. Całość zalać 1 litrem wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 90 minut.
Por opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki i zeszklić na oleju. Czerwoną i zieloną paprykę przekroić, oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Przełożyć do pora, razem wymieszać i podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka z wołowinką. Razem wymieszać i pogotować jeszcze 10 minut.
Do 1/3 szklanki wody dodać mąkę krupczatkę dokładnie rozmieszać i wlać do gulaszu. Całość razem wymieszać i podgotować 2-3 minutki. Na koniec dodać szczyptę majeranku, kilka kropli przyprawy w płynie Maggi, natkę zielonej pietruszki oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Kolorowy gulasz podawać z ryżem.
Podane składniki wystarczą na około 6-7 porcji.
Smacznego.