Masło utrzeć z margaryną na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać żółtka, cukier i cukier waniliowy. Na koniec dodać wymieszane razem mąki i proszek do pieczenia. Całość razem posiekać nożem i zagnieść kruche ciasto.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Dodać cukier i nadal ubijać, aż cukier się rozpuści. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe, kilka kropli aromatu waniliowego i całość razem wymieszać.
Jagody przesypać do miski (ja użyłam do ciasta mrożonych i ich nie odmrażałam). Dodać galaretkę wiśniową w proszku, bułkę tartą i razem wymieszać.
¾ kruchego ciasta rozłożyć do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć bezę z kokosową nutką, potem jagody, a na samej górze rozłożyć posypkę z pozostałego kruchego ciasta (¼).
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut w temperaturze 180 °C.
Po ostudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.