Kaszanka z grilla... hmm... czemu nie? ;)
To można powiedzieć, abstrakcyjne na pierwszy rzut oka połączenie kaszanki, owoców oraz warzyw w rzeczywistości daje bardzo ciekawe i niebanalne danie. Jego przygotowanie nie jest trudne, jak zresztą większość prostych dań z grilla.
Przygotowanie składników jest również szybkie, a po ułożeniu ich na folii aluminiowej, wystarczy kilkanaście minut grillowania i... pyszne, naprawdę ciekawe danie z grilla mamy gotowe do zjedzenia! Tak zrobiona i podana kaszanka smakuje wyśmienicie, a także smakuje tym, którzy za kaszanką nie przepadają... sprawdzone! :) Czytaj więcej
Lubię potrawy z grilla, bo bardzo często pozwalają na takie eksperymentowanie jak w przypadku tego przepisu kulinarnego. Okazuje się, że połączenie nie bardzo pasujących do siebie produktów na grillu często daje zaskakujące efekty. No i dobrze!
Smacznego :)
Jabłka obrać, opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Do miski przełożyć jabłka i cebulę. Dodać szczyptę majeranku, kminku i pieprzu. Całość razem wymieszać.
Na aluminiowej folii (na błyszczącej stronie) położyć jabłka i cebulę (około 3 łyżki), następnie położyć jedną kaszankę, a na nią znowu jabłka i cebulę (około 3 łyżki). Całość szczelnie zawinąć. Każdą kaszankę zawinąć osobno.
Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować z dwóch stron po około 10-15 minut. Podawać z dowolną sałatką.
Smacznego.