Jajka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać masło, mąkę żytnią, mąkę pszenną, kakao do ciast, śmietanę i kilka kropli aromatu cytrynowego. Całość razem wymieszać, zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Na koniec rozwałkować, delikatnie przenieść na wałku do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuć widelcem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 12 minut w temperaturze 180 °C.
Twaróg przecisnąć przez praskę trzy razy. Przełożyć do miski, dodać serek mascarpone, żółtka i razem zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie przełożyć do masy serowej razem z wiórkami kokosowymi i zmiksować. Wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać i włożyć ponownie do nagrzanego piekarnika. Piec jeszcze przez około 55 minut w temperaturze 180 s. C. Ostudzić.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko ostudzić. Do miski przełożyć jogurt naturalny, dodać cukier, kilka kropel aromatu cytrynowego i całość razem zmiksować. Na koniec wlać żelatynę i całość ponownie zmiksować. Wyłożyć na ostudzony sernik, posypać wiórkami kokosowymi i włożyć do lodówki.
Smacznego.