Jajka ubić ze szczyptą soli, następnie wsypać cukier trzcinowy, cukier waniliowy i ubijać. Do ubitych jajek wsypać mąkę pszenną, mąkę orkiszową, mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać pokrojone na kawałki masło, całość razem posiekać nożem, a następnie zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na około 30 minut.
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować i pokroić w dużą kostkę.
Połowę kruchego ciasta rozłożyć w tradycyjnej prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuć widelcem. Następnie na całym cieście rozsypać bułkę tartę, a na niej rozłożyć śliwki. Pozostałe ciasto rwać palcami i układać na śliwkach. Gotowe ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 175 °C.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego.