Teraz coś dla miłośników ryżu :)
To ciekawy przepis kulinarny na smaczną, wyrazistą sałatkę rybną z dodatkiem ryżu, warzyw, żółtego sera, śmietany, musztardy oraz aromatycznych przypraw.
Sałatka, jak widać składa się z wielu, na pierwszy rzut oka, bardzo różnych składników: ryby, warzywa, nabiał oraz przyprawy... Czytaj więcej
Jednak ich połączenie stanowi smakowitą kompozycję. Jest to oryginalna sałatka, o wyraźnie ostrym charakterze.
Sałatkę można polecić również dla osób będących na diecie i dbających o linię.
Jeżeli ktoś lubi takie klimaty, to polecam!
Wędzonego łososia pokroić. Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do miski przełożyć wędzonego łososia, ryż, czerwoną fasolkę, cebulę i żółty ser. Dodać śmietanę i musztardę sarepską. Przyprawić do smaku solą morską, pieprzem kolorowym i cytrynowym oraz imbirem. Wszystko dokładnie razem wymieszać i schłodzić sałatkę w lodówce.
Przed podaniem na stół sałatkę udekorować listkami zielonej pietruszki.
Smacznego.