Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć wodą z aromatem migdałowym.
Mak zalać wodą, zagotować i zostawić na 24 godziny. Na drugi dzień mak zmielić. Do naczynia przełożyć mak, masło, cukier i aromat. Wymieszać i zeszklić na ogniu, pod koniec dodać bakalie. Jajka ubić i wlać do gorącego maku, wymieszać. Gorący mak wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt.
1 ½ szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka. Chwilę pogotować, ostudzić.
Miękkie masło utrzeć dodając cukier puder i ostudzony budyń. Gotowy krem wyłożyć na masę makową i udekorować kolorowymi cukierkami.
Smacznego.