Przedstawiam Wam bardzo proste i błyskawiczne do zrobienia mini szaszłyki.
Są one fajnym pomysłem na lekki obiad lub kolację. Świetnie sprawdzają się jako letnia przekąska. Serwowane na świeżym powietrzu smakują rewelacyjnie.
Można je też serwować jako dodatek do potraw z grilla lub do drugiego dania.
Są świetne także na imprezy. Tam na stole prezentują się wspaniale, kuszą i przyciągają wzrok biesiadników, dlatego znikają ze stołu jako jedne z pierwszych ;) Czytaj więcej
Pomidorki koktajlowe opłukać i osuszyć. Kulki sera mozzarella i czarne oliwki wyciągnąć z zalewy i osuszyć.
Na wykałaczki nabijać po jednym pomidorku koktajlowym, kulce sera mozzarella i czarnej oliwce. Gotowe koreczki układać na talerzyku lub miseczce i udekorować listkami bazylii. Można je też skropić oliwą z oliwek.
Podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dań np. z grilla lub do drugiego dania.
Z podanych składników wyszło około 20 mini szaszłyków.
Smacznego.