Mąkę przesypać do miski, dodać margarynę, cukier, jajko i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto. ¾ ciasta włożyć do lodówki, a do pozostałego ciasta dodać wiórki kokosowe, mleko i przyprawę do piernika. Razem wymieszać, zagnieść ciasto i zamrozić.
Maliny opłukać i osuszyć. Następnie przesypać do miski, dodać do nich cukier i kisiel wiśniowy w proszku. Wszystko razem zmiksować blenderem.
400 ml mleka zagotować, a w pozostałym mleku rozpuścić budyń malinowy i budyń śmietankowy. Dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń.
Dno prostokątnej formy (25 na 35 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć w niej ¾ schłodzonego ciasta, nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 15 minut w temperaturze 180 °C. Popieczone ciasto posypać kasza manną. Wyłożyć masę malinową, a na nią gorąca masę budyniową. Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach zamrożone ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec jeszcze przez około 50 minut.
Smacznego.