Sałatka z zielonej sałaty to prosty i szybki sposób na przystawkę do drugiego dania, ale również śmiało można ją podać do dań przygotowanych na grillu - świetnie pasuje do szaszłyków i karkówki - mniam :)
W celu uzyskania bardziej wyrazistego smaku i zapachu do surówki można dodać szczypiorek, zieloną cebulkę, a także aromatyczny koperek.
Wykonanie tego przepisu kulinarnego na sałatkę do obiadu nie zajmie więcej niż 5 minut. Tak więc, jest to szybki i zdrowy dodatek do dań mięsnych oraz rybnych.
Jeśli chcemy mieć dietetyczną surówkę, to majonez śmiało możemy zamienić tutaj na jogurt naturalny lub na kilka kropli dobrego i zdrowego oleju (np. z pestek winogron). Czytaj więcej
Ten przepis to błyskawiczny sposób na chrupiącą surówkę do letniego, wakacyjnego obiadu. Surówka najlepiej smakuje serwowana razem z drugim daniem na świeżym powietrzu - mniam!
Ta surówka jest pyszna, prosta i smaczna - a takie przepisy na surówki są "rozchwytywane jak świeże bułeczki"! Każda mama jak przyjdzie z pracy, to się zastanawia: "co by tu zrobić na szybko do obiadu?" A tu proszę - taka błyskawiczna zielona suróweczka :)
Ta chrupiąca surówka świetnie sprawdza się z pieczonymi ziemniaczkami i kawałkiem soczystego mięska. Ale do Waszych dań też będzie pasowała - spokojnie! :)
Polecamy i życzymy smacznego :)
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Szczypiorek lub zieloną cebulkę również umyć, osuszyć, a następnie drobno pokroić. Wszystko razem połączyć. Dodać majonez i sól do smaku. Wymieszać i gotowe.
To jest szybki i smaczny dodatek do drugiego dania.
Smacznego.