Makaron z zupek chińskich pokruszyć, dodać przyprawy z paczki i zalać ¾ szklanki gorącej wody. Wymieszać i zostawić pod przykryciem, aż makaron ostygnie. Kukurydzę, seler konserwowy i tuńczyki osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić na pół i oddzielić białko od żółtka. Osobno zetrzeć białka i żółtka na tarce o dużych oczkach. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Do przezroczystej miski wyłożyć połowę makaronu z zupek chińskich, kukurydzę, na nią rozsmarować 3 łyżki majonezu, oprószyć solą i pieprzem, na to seler konserwowy, tuńczyki, białka jajek, ogórki konserwowe, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz, pozostały makaron z zupek chińskich i na wierzch sałatki starte żółtka jajek. Sałatkę schłodzić w lodówce.
Składniki wystarczą na około 7 porcji.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.