Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do miseczki przełożyć jogurt grecki, śmietanę i musztardę. Dodać czosnek, zioła prowansalskie, majeranek, koperek oraz sól morską i pieprz czosnkowy do smaku. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na około 60 minut.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego jajko, ostrą i słodką paprykę w proszku, pieprz, mielony kminek i oregano. Całość dokładnie wymieszać. Wyłożyć na patelnie, na rozgrzany olej, i usmażyć. Od czasu od czasu mieszać łyżką, rozdzielając mięso i pilnując, aby się nie przypaliło. Następnie ostudzić.
Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i pokroić. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i lekko odcisnąć z soku. Por opłukać i pokroić w półplasterki. Ser mozzarella pokroić w kostkę.
W dużej przezroczystej misce układać przygotowane składniki w następującej kolejności: połowę kapusty pekińskiej, połowę pomidorów, połowę pora, połowę sosu, ostudzone mielone mięso, pozostałą kapustę pekińską, pozostałe pomidory, pozostały por, pozostały sos i na górę ser mozzarella. Wierzch udekorować bazylią. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 60 minut.
Smacznego.